Eduard 1:72 Maski do Kawanishi N1K1-Ja George dla Tamiya
Zestaw masek samoprzylepnych marki Eduard został opracowany z myślą o modelarzach chcących precyzyjnie pomalować elementy przeźroczyste w modelu Kawanishi N1K1-Ja George w skali 1:72. Maska ułatwia malowanie owiewek oraz kół, minimalizując ryzyko zalania lub zabrudzenia innych części modelu.
Kompatybilność
Model: Kawanishi N1K1-Ja George
Firma modelarska: Tamiya
Maski mogą niepasować do owiewek lub części przeźroczystych produkowanych przez innych producentów
Specyfikacja techniczna
Skala: 1:72
Materiał: samoprzylepna taśma maskująca o wysokiej jakości
Elementy: dokładnie wycięte maski na wszystkie przeźroczyste części modelu (m.in. owiewki, koła)
Instrukcja: szczegółowa instrukcja montażu załączona do zestawu
Zastosowanie
Maski przeznaczone są do precyzyjnego maskowania części modelu podczas malowania, co pozwala osiągnąć staranny i profesjonalny efekt bez konieczności ręcznego zabezpieczania detali taśmą malarską. Idealne w szczególności do malowania elementów przeźroczystych, które wymagają dokładnego zabezpieczenia przed natryskiem farby.
Zalecane kolory farb (wg standardów modelu Tamiya)
XF-26 Dark Grey
XF-23 Light Blue
XF-1 Flat Black (dla detali)
Dodatkowe informacje
Ze względu na precyzyjne dopasowanie masek do określonych elementów modelu, produkt doskonale komponuje się z innymi elementami waloryzującymi do Kawanishi N1K1-Ja George, takimi jak elementy fototrawione, dodatki żywiczne, metalowe lufy oraz figurki. Stanowi niezbędny komponent dla modelarzy dążących do wysokiej jakości wykończenia swoich projektów.