Close

UMMT 1:72 BT-7A z działem F-32

UMMT676-01

| modele do sklejania | czołg lekki | 1:72 |

Więcej szczegółów

Zamów teraz, wyślemy w wtorek 08.07.2025 (za 3 dni)

57,00 zł

Najniższa cena w ciągu 30 dni przed aktualną promocją:

Historia cen produktu

Najniższa cena produktu z dnia

Najniższa cena w ciągu 30 dni przed aktualną promocją:

Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni

Dodaj do listy życzeń

Skala 1:72
Typ (pojazdy i działa) Czołgi lekkie i tankietki
Kraj Rosja / ZSRR
Typ zawieszenia Zawieszenie gąsienicowe
Okres 1918-1939, II Wojna Światowa
Stan złożenia Do złożenia

Opis produktu

Zestaw modelarski UMMT 1:72 BT-7A z działem F-32 to szczegółowa replika radzieckiego czołgu lekkiego w skali 1:72, przeznaczona do samodzielnego montażu. Model odwzorowuje wariant czołgu BT-7A wyposażonego w działo F-32, charakterystyczny dla wczesnego okresu II Wojny Światowej. Jest to produkt skierowany do modelarzy, kolekcjonerów oraz pasjonatów historii wojskowości, oferujący precyzyjne odwzorowanie detali w popularnej skali.

Kluczowe cechy produktu

• Model: Czołg lekki BT-7A z działem F-32 – autentyczna replika historycznego pojazdu.
  • Skala: 1:72 – standardowa skala dla modeli pojazdów wojskowych, umożliwiająca tworzenie dioram z innymi modelami w tej samej skali.
  • Materiał: Wysokiej jakości formowany wtryskowo plastik, zapewniający precyzyjne odwzorowanie detali i łatwość montażu.
  • Gąsienice: Realistyczne gumowe gąsienice, zapewniające dokładne odwzorowanie układu jezdnego.
  • Przeznaczenie: Zestaw do samodzielnego montażu i malowania, idealny do rozwijania umiejętności modelarskich.

Zawartość zestawu

Kompletny zestaw zawiera wszystkie niezbędne elementy do zbudowania modelu, z wyjątkiem farb i kleju:

• Ramki plastikowe z precyzyjnie wykonanymi częściami modelu.
  • Szczegółowa instrukcja montażu, krok po kroku prowadząca przez proces budowy.
  • Arkusz kalkomanii z oznaczeniami historycznymi, umożliwiający personalizację modelu.
  • Gumowe gąsienice, zapewniające realistyczny wygląd podwozia.

Zalecane narzędzia i materiały (sprzedawane oddzielnie)

Do prawidłowego montażu i wykończenia modelu zaleca się posiadanie następujących narzędzi i materiałów:

• Cążki modelarskie do precyzyjnego odcinania elementów z ramek.
  • Nożyk modelarski do czyszczenia i dopracowywania małych części.
  • Pilnik lub papier ścierny o drobnej gradacji do usuwania nadlewek i wygładzania powierzchni.
  • Klej do modeli plastikowych (np. polistyrenowy).
  • Zestaw pędzli modelarskich lub aerograf do malowania.
  • Farby modelarskie – specyficzne kolory dla radzieckich pojazdów z okresu II WŚ (np. zielony 4BO Russian Green, brąz, piaskowy do detali, stalowy i czarny do elementów mechanicznych i opon). Szczegółowy schemat malowania znajduje się w instrukcji.

Instrukcje montażu i malowania

Budowa modelu wymaga wycięcia plastikowych elementów z ramek, ich dopasowania, a następnie sklejenia zgodnie ze szczegółową instrukcją montażu. Niektóre elementy wymagają malowania przed ostatecznym sklejeniem, co zostało zaznaczone w instrukcji. Po złożeniu i pomalowaniu modelu należy nanieść dołączone kalkomanie, bazując na schematach zawartych w instrukcji, aby nadać modelowi autentyczny wygląd historyczny.

Kompatybilność i zastosowanie

Model UMMT BT-7A w skali 1:72 jest w pełni kompatybilny z innymi modelami wojskowymi, figurkami i elementami scenerii w tej samej skali, co pozwala na tworzenie rozbudowanych dioram historycznych. Stanowi doskonały dodatek do kolekcji modeli czołgów radzieckich z okresu II Wojny Światowej.

Recenzje

Napisz swoją opinię!

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

| modele do sklejania | czołg lekki | 1:72 |

Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez firmę Agtom Sp. z o.o. ul. Mogilska 97, 31-545 Kraków, NIP: 6783154951, REGON: 36170647600000, KRS: 0000561845 moich danych osobowych w celach związanych z korzystaniem ze Sklepu internetowego www.agtom.eu w zgodzie i według zasad określonych w Polityce prywatności. *

Bezpieczeństwo produktu

International Business Group Spółka Jawna Piotr Andrzejewski, Lidia Andrzejewska, Adam Andrzejewski Benedykta Hertza 2 04-603 Warszawa Polska ibgsc@ibg.com.pl +48228159150

Klienci, którzy kupili ten produkt kupili także

30 innych produktów w tej samej kategorii

Nadal nie wiesz jakie narzędzia wybrać?
Więcej porad modelarskich znajdziesz na naszym blogu:
Blog modelarski AGTOM
Close