Zebrano 1:100 Model żywiczny Type 2 Ka-Mi - W/PONTOONS - JAPANESE AMPHIBIOUS TANK
Model do samodzielnego montażu przedstawiający japoński czołg amfibijny Type 2 Ka-Mi w skali 1:100. Zestaw wykonany jest z wysokiej jakości żywicy, co zapewnia precyzyjne odwzorowanie detali konstrukcyjnych pojazdu. Model stanowi tematykę wojskową, przeznaczony dla zaawansowanych modelarzy zainteresowanych militariami i modelarstwem historycznym.
Specyfikacja produktu
Skala: 1:100
Materiał: żywica poliestrowa o wysokiej szczegółowości
Typ pojazdu: amfibijny czołg japoński Type 2 Ka-Mi z pływakami (w/pontoons)
Model w zestawie do samodzielnego złożenia i pomalowania
Elementy zestawu
Precyzyjnie wykonane części z żywicy wymagające separacji od podstawki
Instrukcja montażu z dokładnym opisem kroków montażu i malowania
Arkusz kalkomanii z oznaczeniami do nanoszenia na model
Instrukcje montażu i wykończenia
Części należy delikatnie odciąć od podstawki, wyrównać za pomocą pilnika lub papieru ściernego oraz skleić specjalistycznym klejem do żywicy (najczęściej cyjanoakrylowym). Montaż powinien odbywać się zgodnie z dołączoną instrukcją. Niektóre elementy należy pomalować przed sklejeniem, co wpływa na końcową jakość wykonania.
Malowanie modelu powinno odbywać się przy użyciu farb modelarskich – zarówno w technice pędzla, jak i aerografu. Dla czołgu Type 2 Ka-Mi rekomendowane kolory farb to:
Jasny brąz (np. Olive Drab lub Khaki)
Zielony (odcień wojskowy, np. Dark Green)
Czarny i szary do detali
Po zakończeniu malowania model należy wykończyć nanosząc kalkomanie, które uwzględniają oznaczenia bojowe oraz numery pojazdu.
Wymagane narzędzia i materiały
Nożyk modelarski do precyzyjnego oddzielania elementów
Pilnik lub papier ścierny do wygładzania krawędzi
Klej do elementów żywicznych (cyjanoakrylowy)
Pędzel lub aerograf do malowania farbami modelarskimi
Farby modelarskie dopasowane do schematu malowania
Kompatybilność
Model jest kompatybilny z innymi elementami i akcesoriami modelarskimi w skali 1:100, co umożliwia tworzenie rozbudowanych dioram i zestawów kolekcjonerskich pojazdów wojskowych.
Uwaga: Zestaw nie zawiera kleju oraz farb modelarskich.
W przypadku wątpliwości dotyczących doboru akcesoriów lub kolorystyki, oferujemy wsparcie w doborze odpowiednich produktów.
International Business Group Spółka Jawna Piotr Andrzejewski, Lidia Andrzejewska, Adam AndrzejewskiBenedykta Hertza 204-603 WarszawaPolskaibgsc@ibg.com.pl+48228159150