Close

Bronco 1:35 Loyd Carrier z działem 6 POUNDER ANTI-TANK

BRCB35189

| modele do sklejania | ciągnik artyleryjski | 1:35 |

Więcej szczegółów

Zamów teraz, wyślemy w piątek 04.07.2025 (pojutrze)

200,00 zł

Najniższa cena w ciągu 30 dni przed aktualną promocją:

Historia cen produktu

Najniższa cena produktu z dnia

Najniższa cena w ciągu 30 dni przed aktualną promocją:

Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni

Dodaj do listy życzeń

Skala 1:35
Typ (pojazdy i działa) Ciągniki artyleryjskie, Ciężarówki i transportery, Działa przeciwpancerne
Kraj Wielka Brytania
Typ zawieszenia Pojazdy kołowe, Zawieszenie gąsienicowe
Okres II Wojna Światowa
Stan złożenia Do złożenia

Opis produktu

Zestaw modelarski Bronco 1:35 Loyd Carrier z działem 6 POUNDER ANTI-TANK to propozycja dla entuzjastów historii wojskowości i modelarstwa, oferująca precyzyjną replikę brytyjskiego ciągnika artyleryjskiego wraz z zamontowanym działem przeciwpancernym. Model w skali 1:35 umożliwia budowę szczegółowej statycznej dioramy lub wiernego odwzorowania historycznego pojazdu z okresu II wojny światowej.

Produkt przeznaczony jest do samodzielnego montażu i malowania, co pozwala na wierne odtworzenie wyglądu oryginalnego pojazdu po zakończeniu prac. Złożony i pomalowany model stanowi doskonałe uzupełnienie kolekcji pojazdów historycznych.

Zawartość zestawu

Zestaw modelarski Bronco został zaprojektowany z dbałością o szczegóły i realizm, zawierając wszystkie niezbędne elementy do kompleksowego montażu:

• Wysokiej jakości ramki plastikowe zawierające starannie odlane komponenty modelu.
  • Elementy fototrawione (PE), które zwiększają poziom detalu i umożliwiają odwzorowanie drobnych, precyzyjnych części, takich jak siatki, uchwyty czy klamry.
  • Gumowe koła, zapewniające autentyczny wygląd ogumienia pojazdu.
  • Dodatkowe elementy metalowe, które wzbogacają realizm i trwałość wybranych detali konstrukcyjnych.
  • Arkusz z kalkomanią, zawierający różnorodne oznaczenia taktyczne, numery rejestracyjne oraz inskrypcje, pozwalające na personalizację modelu.
  • Szczegółowa instrukcja montażu, krok po kroku przedstawiająca proces budowy modelu, wraz z sugerowanymi schematami malowania i rozmieszczenia kalkomanii.

Montaż i wykończenie

Montaż modelu polega na wycięciu plastikowych elementów z ramek, ich precyzyjnym dopasowaniu i sklejeniu zgodnie z dołączoną instrukcją. Dla uzyskania optymalnego efektu wizualnego, niektóre komponenty zaleca się pomalować jeszcze przed ich ostatecznym połączeniem. Po zakończeniu montażu konstrukcyjnego, model należy pomalować farbami modelarskimi i zaaplikować kalkomanie.

Wymagane narzędzia i materiały (nie dołączone do zestawu)

Do prawidłowego złożenia i wykończenia modelu Loyd Carrier niezbędne są następujące narzędzia i materiały, które nie są częścią zestawu:

• Cążki do wycinania elementów plastikowych z ramek.
  • Nożyk modelarski do precyzyjnego cięcia i usuwania nadlewek.
  • Pilnik modelarski lub papier ścierny o drobnej gradacji do szlifowania i wygładzania powierzchni.
  • Specjalistyczny klej do modeli plastikowych, zapewniający trwałe połączenia.
  • Pędzelki modelarskie lub aerograf do nakładania farb.
  • Farby modelarskie (akrylowe, emaliowe lub lakierowe) w odpowiednich odcieniach.

Sugerowane kolory farb

Dla uzyskania historycznie poprawnego wykończenia modelu Bronco 1:35 Loyd Carrier z działem 6 POUNDER ANTI-TANK, zalecane są kolory zgodne ze standardami brytyjskich pojazdów wojskowych z okresu II wojny światowej. Poniżej przedstawiono typowe odcienie:

• Kolor podstawowy kamuflażu:
    • Brytyjski Khaki Green No. 3 (stosowany we wczesnym okresie wojny, do ok. 1941 roku).
    • Brytyjski Service Colour Drab (SCC.2) (stosowany od 1941 roku, w zależności od okresu i teatru działań).
    • Brytyjski Olive Drab (SCC.15) (stosowany w późniejszym okresie wojny, od 1944 roku).
  • Detale:
    • Czarny matowy (np. opony, niektóre elementy mechaniczne).
    • Kolory metaliczne (np. ciemny metalik do lufy działa, stalowe elementy podwozia).
    • Kolory wewnętrzne (np. jasnoszary, kość słoniowa/kremowy do wnętrza przedziału załogi).
    • Kolory do narzędzi (np. drewno, metaliczny czarny).

W przypadku pytań dotyczących wyboru akcesoriów, narzędzi lub konkretnych odcieni farb do tego modelu, zapraszamy do kontaktu z naszym zespołem. Chętnie udzielimy profesjonalnej pomocy i doradztwa.

Recenzje

Napisz swoją opinię!

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz opinię

| modele do sklejania | ciągnik artyleryjski | 1:35 |

Wyrażam zgodę na przetwarzanie przez firmę Agtom Sp. z o.o. ul. Mogilska 97, 31-545 Kraków, NIP: 6783154951, REGON: 36170647600000, KRS: 0000561845 moich danych osobowych w celach związanych z korzystaniem ze Sklepu internetowego www.agtom.eu w zgodzie i według zasad określonych w Polityce prywatności. *

Bezpieczeństwo produktu

Ningbo Bronco Cultural Development Co., Ltd. No. 186 Qinghe Road 4/2 Ningbo - Chiny bronco@vip.163.com +48426599057

Netmarket Sp. z o.o. Krakowiaków 80/98 02-255 Warszawa Polska netmarket@netmarket.pl

30 innych produktów w tej samej kategorii

Nadal nie wiesz jakie narzędzia wybrać?
Więcej porad modelarskich znajdziesz na naszym blogu:
Blog modelarski AGTOM
Close